Ethiopië is een prachtig land waar het toerisme al een tijdje op gang gekomen is. De nieuwe premier Abiy Ahmed heeft niet enkel gezorgd voor vrede met Eritrea, alle bevolkingsgroepen beschouwen hem als een verzoenende figuur, waardoor de onderlinge spanningen grotendeels uit de weg geruimd zijn. Daardoor kan je nu overal in Ethiopië veilig reizen.
En er valt heel wat te ontdekken! Een paar voorbeelden: mooie steden zoals Axum, Lalibela (beide UNESCO werelderfgoed), Gondar; prachtige natuur met  de meren van de Rift Valley (dit is de streek van Buge), de Simien Mountains, de Bale Mountains; natuurvolkeren in het Zuiden zoals de Konso en de Mursi; de heetste plek op aarde in Erta Ale. Bovendien zijn de Ethiopiërs ontzettend gastvrij en open-minded. Je komt er heel makkelijk in contact met de plaatselijke bevolking. 

Reizen in Ethiopië

Droom je ervan om een reis naar Ethiopië te maken? Onze vriend Desalegn, die zich belangeloos inzet voor de inwoners van Buge, organiseert rondreizen in Ethiopië. Hij zorgt voor transport, organisatie, boeking van hotels op maat en op vraag van de klant. Je bent telkens op weg met een gids en chauffeur. Als je op de foto klikt, kom je op de site van zijn reisbureau en krijg je voorbeelden van uitgewerkte rondreizen. En als je voor een reis naar het Zuiden kiest, is er zeker ook de mogelijkheid om Buge te bezoeken! Ben je geadopteerd en wil je graag een rootsreis maken? Ook hiermee kan Desalegn je helpen. Meer weten? Klik op 'Adoptie en rootsreizen'.