Tesfaye is onze vertegenwoordiger in Buge. Hij woont in een eenvoudige lemen hut met een dak van stro. De dieren (kippen, 2 koeien en een ezel) leven samen met Tesfaye, zijn vrouw Ganet en hun 4 kinderen in de hut.
Als we voorraden aanschaffen voor de armste gezinnen van het dorp, worden die bij hem opgeslagen. 
De watertanks die we vorig jaar kochten, kunnen niet op zijn huis aangesloten worden.

Na lang nadenken en veel afwegen, besloten we om een nieuw huis voor hem te bouwen. Een groter huis, met 3 grote ruimten (leefruimte, keuken en slaapruimte). De dieren zullen dan in de oude hut verblijven. 1 van de 2 watertanks zal op het dak worden aangesloten (de andere bij de grootoom van Thereza, die nu al een stenen huis heeft).

Dit huis wordt de gezinswoning van Tesfaye, maar zal ook dienst doen als gemeenschapshuis. Alle inwoners mogen er langskomen om hun problemen aan Tesfaye voor te leggen. Als hij ze niet kan oplossen, neemt hij contact op met Desalegn. 

In dat huis moeten ook de kinderen en jongeren samenkomen om voor school te werken. Nu gebeurt dat nooit, buiten de school lezen de jongeren geen boeken (die zijn er ook niet!) of maken ze geen huiswerk samen. Bij ons laatste bezoek hebben wij al een aantal lees- en werkboeken bij Tesfaye gelaten met de duidelijke boodschap dat iedereen die mag ontlenen en er bij voorkeur bij hem samen in werken en lezen.

In maart werd met de bouw van het nieuwe huis begonnen. Desalegn heeft een opzichter van de werken aangesteld, maar  Tesfaye, zijn familie en hun vrienden voeren de werken zelf uit.